Sam Oomen volgend jaar naar Jumbo-Visma

Sam Oomen wordt volgend jaar herenigd met Tom Dumoulin. De 24-jarige Brabander verlengt zijn aflopende contract bij Sunweb niet en tekent bij Jumbo-Visma. Dat meldt het AD. Niet alleen Oomen maakt de overstap, Jumbo-Visma zou volgend jaar ook op fietsen van Cervélo gaan rijden.
Sam Oomen volgend jaar naar Jumbo-Visma

De 24-jarige Oomen rijdt al sinds 2016 bij Sunweb, maar daar komt na dit jaar een einde aan. Vier jaar geleden maakte Oomen, de overstap van de Rabobank opleidingsploeg en maakte in 2018 indruk met een negende plek in de Giro van dat jaar. Vorig seizoen viel grotendeels in het water door een blessure aan zijn liesslagader en een gebroken heup, opgelopen bij een val in de Giro. Oomen is einde contract bij Sunweb en sprak volgens het AD onder meer met Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel. Volgens de krant melden meerdere bronnen dat hij bij Jumbo-Visma tekent, om Laurens De Plus op te volgen. De Belgische klimmer trekt naar verluidt naar INEOS.

Sunweb: 'Geen aanbod gedaan

Opvallend; zowel Oomen als Wilco Kelderman'(die ook einde contract is) kregen geen aanbod voor contractverlening. "We hebben grote ambities voor de toekomst en streven het allerhoogste na", legt een woordvoerder van Sunweb uit. "We weten hoe we onze doelen gaan bereiken en we zijn e klaar voor. Ook met deze beide renners is in dat kader uiteraard meermaals gesproken. Als ploeg zijn we niet overtuigd en hebben we ze afgelopen najaar en dit voorjaar besloten om hen in dit stadium nog geen aanbieding te doen. Daarmee accepteren we dat ze rond gaan kijken. Volgens AD wordt deze lezing niet door iedereen onderschreven. Oomen en Kelderman zouden liever naar een andere ploeg willen.

In het zog van Oomen zou ook fietsenfabrikant Cervélo (eigendom van het Nederlandse Pon) naar Jumbo-Visma verhuizen. Overigens wil dat niet zeggen dat Sunweb volgend jaar niet op Cervélo rijdt. Het is mogelijk dat beide ploegen op hetzelfde merk gaan rijden. Bij Sunweb is men op zoek naar een kopman die de Tour de France kan winnen en past in de filosofie van de ploeg. De naam van Romain Bardet zingt rond en het vertrek van Oomen en Kelderman zou de ploeg van Iwan Spekenbrink budgettair de ruimte geven om de Fransman aan te trekken.

  • Team Jumbo-Visma
  • Team Sunweb
  • Sam Oomen

Laatste nieuws