'Chris Froome maakt seizoen af bij INEOS'

Een eventuele transfer van Chris Froome halverwege het seizoen is de baan. Volgens bronnen van Cyclingnews blijft de Brit voor Team INEOS rijden tot z'n contract afloopt. De afgelopen weken werd Froome gelinkt aan Israel Start-Up Nation, hij zou zelfs nog voor de Tour de overstap willen maken.
'Chris Froome maakt seizoen af bij INEOS'

Omdat Froome einde contract is, wordt hij aan meerdere teams gelinkt. Met Egan Bernal en Geraint Thomas in de rangen, lijkt de positie van Froome als absolute leider bij INEOS te wankelen. Vorig jaar viel hij verschrikkelijk hard tijdens de Dauphiné en het is sinds 2018 geleden dat Froome een grote ronde reed.

Omdat INEOS geen vaart maakte met onderhandelen over zijn contract, stond voor Froome de deur naar andere teams open. Maar tijdens een trainingskamp in het France Isola verzekerde het team de renner dat hij onderdeel is van hun strategie om met drie man de Tour te winnen.

Froome maakte zich zorgen dat zijn beslissing om volgend jaar voor een ander team te gaan rijden zijn plek in de Tourploeg van dit jaar in gevaar zou brengen. Deze zorgen lijken te zijn weggenomen, al heeft het team de definitieve selectie voor de Tour nog niet bekendgemaakt.

Overigens zegt het feit dat Froome de Tour mag rijden nog niks over zijn toekomst. Cyclingnews meldt dat Froome van zijn huidige ploeg nog geen aanbieding heeft gekregen en dat de gesprekken met Israel Start-Up Nation dusdanig ver zijn gevorderd dat een tegenbod van INEOS te laat zou zijn.

  • Team INEOS
  • Chris Froome

Laatste nieuws