Knaven: 'Vertrek Froome maakt geen verschil voor zijn positie in de Tour'

Chris Froome is bezig aan zijn laatste maanden als renner van INEOS, want volgend jaar rijdt de Brit voor Israel Start-Up Nation. Het vertrek zal volgens ploegleider Servais Knaven geen rol spelen tijdens de komende Ronde van Frankrijk.
Knaven: 'Vertrek Froome maakt geen verschil voor zijn positie in de Tour'

"Tijdens de Tour zullen er wel allemaal vragen komen of het feit dat Chris weggaat zijn status in de ploeg beïnvloedt, maar ik zie geen enkele reden waarom zijn nu positie nu anders zou zijn", legt Knaven uit aan NU.nl. "Wij willen de Tour winnen. En als Chris de beste is, wint hij. Dat hij na dit jaar bij ons vertrekt, maakt dan echt geen verschil."

Afgelopen donderdag maakte INEOS bekend dat Froome zijn contract niet verlengd zou worden en al snel kwam er een persbericht van Israel Start-Up Nation, waarin de ploeg de komst van de geboren Keniaan aangekondigd werd. INEOS bracht het bericht zo vroeg naar buiten om duidelijkheid en rust te scheppen. Dat beaamt ook Knaven. "Alle vragen over de toekomst van Chris zijn nu beantwoord, dus daar hoeven we niet meer over te praten en zullen we niet meer door worden afgeleid in aanloop naar en tijdens de Tour", zegt hij.

Lachen om verhalen in de media

Knaven vertelt voorts dat ze moesten lachen om de verhalen in de media, waarin werd gesteld dat Froome met Bernal en Thomas als ploeggenoten geen kopman zou kunnen zijn. "Wij moesten er altijd een beetje om lachen als we die verhalen in de media zagen, intern is dat volgens mij nooit besproken. Ik denk ook niet dat iemand dat zou hebben gewild."

  • Team INEOS
  • Chris Froome

Laatste nieuws