Spaanse media lovend over Evenepoel: 'Een machine'

Met groot machtsvertoon won Remco Evenepoel de derde etappe van de Ronde van Burgos. De Spaanse media is lovend over de kopman van Deceuninck-Quick Step.
Evenepoel

Evenepoel liet op de slotklim geen spaan heel van concurrenten als Mikel Landa, Richard Carapaz en Alejandro Valverde. Nummer twee, George Bennett, eindigde op achttien seconden van Evenepoel. "Hij wordt de koning van het volgende decennium", schrijft de Spaanse sportkrant Marca. "Deze jongen is een machine. Met deze prestatie zet hij zijn droom kracht bij: de opvolger van Eddy Merckx worden. Hij heeft nog maar eens bewezen dat hij tot alles in staat is en klaar is om de wielerwereld de komende jaren te domineren."

Overigens heeft de Belgische pers ook het nieuwe zegegebaar van Evenepoel ontleed. Evenepoel veegde een paar stofjes van zijn schouder. "Dit is het zegegebaar waar ik aan het werken was", vertelde hij tegen de Belgische pers. "Het is iets van mezelf. Niet egoïstisch bedoeld. Maar ik denk niet dat veel renners dit al hebben gedaan. Dit is vanaf nu de Remco-beweging." Een beweging die we de komende jaren ongetwijfeld nog vaak zullen zien.

Laatste nieuws