Jumbo-Visma versterkt zich met Edoardo Affini

Jumbo-Visma versterkt zich de komende drie jaar met Eduoardo Affini. De 24-jarige Italiaan komt over van Mitchelton-Scott en geldt als een specialist tegen de klok. In 2018 werd hij Europees kampioen tijdrijden bij de beloften en behaalde vorig jaar de bronzen plak bij de profs.

Jumbo-Visma versterkt zich met Edoardo Affini
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Edoardo Affini Edoardo Affini

Ploegleider Merijn Zeeman toont zich verheugd met de komst van de Italiaan: "Een renner als Affini voegen wij graag toe aan ons team. Edoardo gaat in de klassiekers Wout van Aert bijstaan en hij krijgt een plek in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. Daarnaast is hij een getalenteerd tijdrijder. Het team gaat hem zeker helpen om nog beter te worden in die discipline. We denken dat hij met onze begeleiding door kan groeien naar de wereldtop in het tijdrijden."

Affini zegt zelf het volgende over zijn transfer: "Toen Team Jumbo-Visma belde, wist ik dat dit een mooie kans was. Voor mij is dit een goede stap. Uit de gesprekken met de ploeg bleek dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Ik kan me hier goed ontwikkelen en dat is heel belangrijk voor mij. Er rijdt een aantal zeer ervaren renners van wie ik veel kan leren. Ik ben bezig aan mijn tweede jaar als prof, maar dit seizoen is natuurlijk heel apart."

Nieuws
  • Cor Vos