Ziekenhuis wil Jakobsen vandaag uit coma halen: 'Trauma aan gezichtsbeenderen het ergst'

Het ziekenhuis waar Fabio Jakobsen is opgenomen wil vandaar proberen om de renner uit zijn kunstmatige coma te halen. In een persmoment vertelt de behandelend arts dat zijn toestand ernstig, maar stabiel is.
Ziekenhuis wil Jakobsen vandaag uit coma halen: 'Trauma aan gezichtsbeenderen het ergst'

"Het trauma aan de gezichtsbeenderen was het ergst", legt behandelend arts Pawel Greunpeter uit. "De voorkant van het hoofd dus, rondom de oogkassen en de kaak. Gelukkig zijn zijn oogbollen niet beschadigd. Hij zal natuurlijk een hele tijd moeten revalideren."

"Ik hoop dat we vandaag horen hoe het met z'n bewustzijn gesteld is, dan kunnen we ook beginnen met een traject voor plastische chirurgie, want die mogelijkheid hebben wij hier ook", gaat Gruenpeter verder. "Zijn toestand is zeker ernstig, maar stabiel. Maar we hebben goede hoop. Omdat zijn hart goed functioneert, krijgt hij nu verdovingsmiddelen waardoor hij kan worden beademd. Ik zou z'n toestand dus als ernstig, maar stabiel beschrijven. Het is afwachten wat er gebeurt wanneer de anesthesisten hem uit coma halen."

De arts benadrukt nogmaals dat ze geen hersenletsel zien en dat dat het voornaamste is, maar dat Jakobsen ook kneuzingen aan de borstkas heeft, waardoor hij beademd moet worden. "Het is natuurlijk een jonge, sportieve man en waarschijnlijk omdat hij zo getraind is heeft hij geen rugletsel of zoiets opgelopen."

  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws