Poolse justitie opent onderzoek naar valpartij Groenewegen en Jakobsen

Het parket in de Poolse stad Katowice stelt een onderzoek in naar aanleiding van de valpartij tussen Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. Vooralsnog spitst het onderzoek zich toe op het onbedoeld toedienen van letsel, dat meldt het Poolse TVP.
Poolse justitie opent onderzoek naar valpartij Groenewegen en Jakobsen

Naast Jakobsen raakte ook een official gewond. De Poolse officier van justitie zal onderzoeken of de verwondingen van zowel Jakobsen als de official het gevolg zijn van menselijk handelen of van een ongeval. Ter plaatse is al het en een ander aan onderzoek uitgevoerd. Zo is de plaats van het ongeval geïnspecteerd en werden er foto's en video's verzameld. Ook heeft de Poolse justitie al de eerste getuigen ondervraagd.

Belgische advocaat Maesschalck: 'Geen poging tot moord'

Volgens de Belgische sportadvocaat Johnny Maesschalck kan het ongeval niet als poging tot moord worden gekwalificeerd. "Wat het burgerlijk recht betreft, zie ik de mogelijkheid dat deze zaak naar België wordt overgedragen", legt hij uit. "Als de lokale regelgeving wordt gehanteerd, kan de dader worden beschuldigd van het opzettelijk veroorzaken van letsel. Dan is de persoon die de schade veroorzaakt, verplicht om de gezondheidsschade van de gewonde persoon te vergoeden."

  • Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws