Ploegdokter Yvan Vanmol: 'We gaan er vanuit dat Fabio Jakobsen weer wielrenner wordt'

Deceuninck-Quick Step ploegdokter Yvan Vanmol is erg positief over het herstel van Fabio Jakobsen. Tegenover de camera's van Sporza vertelt Vanmol dat hij er vanuit gaat dat Jakobsen weer renner wordt, maar hij wil daar geen termijn aan vastplakken.
Ploegdokter Yvan Vanmol: 'We gaan er vanuit dat Fabio Jakobsen weer wielrenner wordt'

"Gezien de ernst van het ongeval maakt Fabio Jakobsen het zeer goed", vertelt Vanmol, die vandaag bij de renner op ziekenhuisbezoek is geweest. "Fabio is volledig bij bewustzijn. Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima."

Vanmol verwacht dat Jakobsen eind volgende week naar Nederland overgebracht kan worden. "Waar we ons nog zorgen om maken is de esthetische schade en eventueel de spiergroep rond zijn mond. Vermits er geen vitale organen geraakt zijn, hopen we op het beste", klinkt het. Ook denkt Vanmol dat Jakobsen op termijn weer kan wielrennen. "Een termijn durf ik er niet op te kleven, maar we gaan ervan uit dat Fabio opnieuw renner wordt. We delen hem alleszins positieve berichten mee. Op die manier krijgt ook Fabio hoop op herstel."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws