Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Zonder overdrijven kunnen we wel stellen dat het seizoen zinderend hervat is. Qua wedstrijden begint deze week rustig, maar er staat een hoop moois op ons te wachten. Bijvoorbeeld de Ronde van Lombardije, wat kan Remco Evenepoel daar uitrichten? We zetten alle koersen van deze week voor je op een rijtje.
Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Gran Piemonte (wo 12 augustus)

De Gran Piemonte is een prima opmaat naar de Ronde van Lombardije. Vorig jaar finishte de wedstrijd op de klim naar Oropa en was Egan Bernal de beste. De wedstrijd wisselt wel vaker van parkoers, want in het verleden wisten ook sprinters hier te winnen. Dit jaar is het vooral een heuvelachtige wedstrijd, met een enorme reeks aan pittige hellingen. Onder andere Jakob Fuglsang, Carlos Betancur, Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Mathieu van der Poel komen zich in vorm rijden voor Lombardije.

De Gran Piemonte is vanaf 16:50 live te volgen op Eurosport.

Critérium du Dauphiné (12 t/m 16 augustus)

Normaal gesproken een achtdaagse koers, maar in verband met de coronacrisis duurt de Dauphiné dit jaar slechts vijf dagen. Eén ding is wel gelijk gebleven; de Dauphiné blijft een van de belangrijkste voorbereidingskoersen voor de Tour de France. De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat de Fransen het parkoers moesten hertekenen. Alle wijzigingen maken de ronde niet meteen minder leuk. Wat heet! Vijf dagen achter elkaar flink klimmen en elke dag finish bergop!

Het spreekt voor zich dat er een hoop 'schoon volk' aan de start staat. Na het spektakel in de Tour de l'Ain afgelopen weekend komen INEOS en Jumbo-Visma elkaar weer tegen, met alle grote tenoren. Dus Dumoulin, Kruijswijk en Roglic nemen het weer op tegen Bernal, Thomas en Froome. Maar verder is het ook uitkijken naar Tadej Pogacar, Thibaut, Nairo Quintana, Mikel Landa, Adam Yates, Richie Porte, Sergio Higuita, Miguel Angel Lopez, Emanuel Buchmann en, omdat hij vorig jaar tweede werd, Tejay van Garderen.

Een startveld om vingers en duimen bij af te likken! En je kunt het allemaal live volgen. Zowel Sporza als Eurosport doen dagelijks verslag van de wedstrijd. Is je TV kapot? Dan kun je via GCN kijken.

Ronde van Lombardije (za 15 augustus)

De Koers van de Vallende Bladeren wordt dit jaar in hartje augustus verreden. Net zoals bij bijna elke koers die dit jaar verreden wordt, is de startlijst indrukwekkend. Het is vooral uitkijken naar Remco Evenepoel. Wat hij de afgelopen weken liet zien is ronduit indrukwekkend en belooft wat voor zijn eerste echte grote doel dit. Vanuit Nederlands oogpunt is het opletten op Mathieu van der Poel en Bauke Mollema. Om eerlijk te zijn denken we dat Lombardije te zwaar is voor Van der Poel, maar Mollema liet in de Tour de l'Ain zien in uitstekende vorm te verkeren en in onze Tourgids vertelt hij dat hij als titelverdediger ambitieus is. Verder op de startlijst: Thibaut Pinot (hoe gaat hij dit combineren met de Dauphiné?), Michael Woods, Sergio Higuite, Jakob Fuglsang, Richard Carapaz, Micah Kwiatkowski, Wilco Kelderman, Vincenzo Nibali en Fabio Aru.

Eurosport zendt de Ronde van Lombardije live uit, aansluitend aan het Critérium du Dauphiné.

Dwars door het Hageland (za 15 augustus)

Heb je nog niet genoeg gekregen van de Strade Bianche? Dan is er zaterdag Dwars door het Hageland. Een Belgische koers, met flink wat onverharde stroken. Met onder meer wereldkampioen Mad Pedersen, Alvaro Hodeg, Zdenek Stybar, Cees Bol, Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Tim Merlier, Pim Ligthart en Jan-Willem van Schip staan er flink wat interessante namen op de startlijst.

Dwars door het Hageland wordt zaterdag vanaf 13:35 live uitgezonden door Sporza, op Een met commentaar van Renaat Schotte.

Ronde van Wallonië (16 t/m 19 augustus)

Goed, deze wedstrijd vindt vooral volgende week plaats, maar hij begint op zondag. Dus we nemen hem lekker mee. John Degenkolb, Philippe Gilbert, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, Tim Merlier, Sam Bennett, Oliver Naesen en de veldrijders Lars van der Haar, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck doen mee.

Laatste nieuws