Greg Van Avermaet voor drie jaar naar AG2R

Greg Van Avermaet rijdt de komende drie seizoenen voor AG2R. Dat meldt de Franse ploeg op Twitter. Bij AG2R wordt de Olympisch kampioen ploeggenoot van zijn trainingsmakker Oliver Naesen. Van Avermaet vertrekt bij CCC, dat voor volgend seizoen geen sponsor heeft.

Greg Van Avermaet voor drie jaar naar AG2R
  • AG2R Citroën AG2R Citroën
  • CCC Team CCC Team
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Van Avermaet gaf in de afgelopen periode al aan dat hij om zich heen aan het kijken was, aangezien de toekomst van zijn huidige ploeg CCC ongewis is. Het wordt dus AG2R, waar hij zijn trainingsmakker bij de Parelvissers Oliver Naesen treft. "Ik ben blij en gemotiveerd om aan een nieuw avontuur te beginnen", vertelt de 35-jarige klassiekerspeciablist. "Ik heb tien mooie jaren doorgebracht bij de ploegen van Jim Ochowicz en ga een nieuwe uitdaging aan. Ik ben blij met het vertrouwen van Vincent Lavenu (de ploegbaas van AG2R, red.) en ik ben van plan mijn best te doen en geweldige resultaten te behalen."

"Het vooruitzicht om met mij vriend Oliver Naesen samen te werken, met als doel klassiekers te winnen, is bijzonder spannen. Mijn doel is altijd hetzelfde: wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, etappes in de Tour de France winnen of de gele trui zo lang mogelijk dragen

In het zog van Van Avermaet maakt Michael Schär overigens dezelfde overstap. De 33-jarige Zwitser zegt dat de ploeg vooral in de klassiekers goed voor de dag moet kunnen komen. "We kunnen goede prestaties neerzetten met een duo als Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Ik zal heel graag helpen om dat doel te bereiken."

Ploegbaas Vincent Lavenu is ook in zijn nopjes. "Greg is een geweldige kampioen en toont een ongelooflijke consistentie op het hoogste niveau. Zijn ervaring, doorzettingsvermogen en harde werk zullen belangrijk zijn in ons ontwikkelingsproject. Hij zal een voorbeeld zijn voor al onze jonge renners."

Nieuws
  • Cor Vos