Niels Albert ontsnapte dit voorjaar aan de dood: 'Hart stopte ineens met kloppen'

Flink schrikken voor Niels Albert afgelopen voorjaar. De oud-veldrijder zijn hart stopte met kloppen tijdens een fietstochtje. Volgens Het Laatste Nieuws vertelt Albert dat aankomende donderdag in het VTM-televisieprogramma 'De Zomer van'.
Niels Albert ontsnapte dit voorjaar aan de dood: 'Hart stopte ineens met kloppen'

Albert vertelt dat hij met vrienden aan het fietsen was en dat zijn hart stopte na een sprintje. "We waren aan het uitrollen, toen ik plots een hard zoemend geluid hoorde, Ik dacht aan een bij of een kever", doet Albert zijn relaas. "Met één hand maakte ik een slaand gebaar, met de andere hield ik mijn stuur vast. En toen kreeg ik het gevoel dat ik met mijn fiets op een stoeprand reed, een ferme klap, terwijl de weg gewoon vlak was. Niet veel later lag ik met koersfiets en al in de berm."

Albert heeft sinds 2014 een ingeplante defibrillator en die redde hem naar eigen zeggen het leven. "Het leek wel of iemand net keihard op mijn borstkas geslagen had", zegt hij. Albert moest in 2014 noodgedwongen stoppen met veldrijden, nadat er hartritmestoornissen bij hem werden vastgesteld. Zware inspanningen zijn voor hem sindsdien uit den boze.

Laatste nieuws