Is het Zwitserse geld op? WK op losse schroeven

Het WK in Aigle/Martigny staat op losse schroeven. Grégory Devaud, president van het organisatiecomité, luidt de noodklok en meldt op het Zwitserse Canal9 dat er nog maar 1,5 miljoen van de benodigde 17 miljoen Zwitserse Frank is uitgegeven. En dat op minder dan 50 dagen voor het evenement.
Pedersen

Omdat het WK niet onder normale omstandigheden kan worden georganiseerd in verband met de corona-maatregelen, is de organisatie bang dat het met een enorme financiële kater zal blijven zitten. Er zal geen sprake kunnen zijn van grote mensenmassa's langs de kant van de weg, waardoor de geschatte inkomsten van zo'n 40 miljoen Zwitserse Frank een stuk lager zullen uitvallen. Frédéric Favre, minister van sport in het kanton Valais doet nog een duit in het zakje: 'Het is al moeilijk om 4000 mensen naar een voetbalstadion te krijgen, dus ik heb er een hard hoofd in dat het mogelijk is een wielerkoers te organiseren met veel publiek langs de kant van de weg. Daarnaast is een lockdown nooit ver weg. Dat is de realiteit van vandaag.'

Het organisatiecomité moet nog vijf miljoen Zwitserse frank van de overheid ontvangen. Morgen valt de definitieve beslissing of dat geld er komt. Zo niet, dan is het uitgesloten dat het WK in Aigle/Martigny nog georganiseerd kan worden.

Laatste nieuws