De grote vraag voor de Ronde van Lombardije: met hoeveel minuten voorsprong wint Remco Evenepoel?

Moeten we wielrennen op een andere manier spannend maken als Remco Evenepoel meedoet?
remco evenepoel

Nadat hij in Polen de rest van het peloton degradeerde tot leden van WC De Bolle Bavianen (of een andere guitige naam waarmee zondagse bierbuikclubjes de weg op gaan), lijkt de vraag die tevens de titel van dit artikel is gerechtvaardigd: met hoeveel minuten voorsprong wint Remco Evenepoel de Ronde van Lombardije? Hieronder lees je enkele scenario's, met daarbij het aantal minuten voorsprong dat hij in zo'n scenario heeft op de nummer twee.

Scenario 1: Remco Evenepoel heeft 's avonds 'nog wat anders' - voorsprong: 57 minuten

Remco heeft haast. Hij heeft 's avonds nog een verjaardagsfeestje van zijn geliefde nonkel Herman uit Aalst. Als-ie daar niet verschijnt, wordt z'n moeder heel erg boos. En dus moet Remco echt even z'n best om de vlucht Milaan-Brussel te halen. Na een goede 60 kilometer gaat het peloton hem te traag; Evenepoel trekt eropuit en finisht met 57 minuten voorsprong op de nummer twee.

Scenario 2: Remco Evenepoel leest onderweg het verzameld werk van Nietzsche - voorsprong: 9 minuten

Vlak voor de start geeft Bauke Mollema alle boeken van Friedrich Nietzsche die hij in zijn bezit heeft aan Remco Evenepoel. de Belg is even afgeleid en leest het eerste boek staand bij de start. Maar dan maant een verzorger hem toch maar om te vertrekken. Evenepoel leest de rest op de fietst en haalt ondertussen het peloton weer in. Zonder dat hij er erg in heeft fietst hij al lezend weg op de Muro di Sormano en breidt in de rest van de koers z'n voorsprong uit.

Hij finisht met 9 minuten voorsprong op de nummer twee. In het flashinterview na de koers vertelt hij over hoe zijn en schijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat elke verleiding om een bestaan en rechtvaardiging daarvan te zoeken buiten de zuivere natuurlijkheid van de mens een verzwakking van het leven is.

Scenario 3: Remco Evenepoel denkt dat de koers in de Rotterdamse wijk Lombardijen is - voorsprong: 5 minuten

Remco Evenepoel staat met z'n pakkie al aan in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Waar is de rest? Telefoon van Patrick Lefevre. Waar ben je Remco? Als het 'm duidelijk is dat de koers in de Italiaanse regio Lombardije is en niet in de Rotterdamse wijk Lombardijen slingert-ie de navigatie van z'n Garmin aan en zet het op een trappen. Eenmaal op het parcours finisht hij 5 minuten voor de nummer twee.

Scenario 4: Remco Evenepoel zet heel veel geld in op Fuglsang - voorsprong: 1 minuut

Remco Evenepoel wil wel even een leuk zakcentje bijverdienen en die Ronde van Lombardije wint hij de komende vijftien jaar nog wel acht keer, is zijn gedachte. Daarom besluit hij expres te gaan verliezen en bij een wedkantoor een half jaarsalaris in te zetten op Jakob Fuglsang. Evenepoel rijdt zo traag als hij kan de bergjes over, maar finisht in Como alsnog met een minuut voorsprong op de nummer twee.

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws