Helse slotkilometers in de Dauphiné: 'Iedereen schreeuwde van de pijn'

Waar gisteren de koplopers nog ongeschonden over de finish kwamen, was het in de grupetto daarachter een flink afzien. Enorme hagelstenen deden de renners schreeuwen van de pijn. Tim Declercq deelde een foto op Instagram en vertelde aan Sporza hoe erg het was.
Helse slotkilometers in de Dauphiné: 'Iedereen schreeuwde van de pijn'

"Die foto is genomen meteen na de inslag van die hagelbollen. Dus het is daarom wel een dramatisch beeld", verteld Declercq vlak na de finish. "Maar het waren wel twee pijnlijke kilometers tot de finish. Het waren hagelstenen als knikkers en we konden nergens schuilen."

Declercq vertelt hoe de renners zo goed en zo kwaad mogelijk door de hagel kwamen. "Door te hopen dat het stopt en door de bordjes af te tellen tot aan de finish. Het is met je hoofd naar beneden de pijn verbijten. Na de aankomst konden we dan wel even schuilen in een vrachtwagen van de organisatie. Dat was aangenaam", vertelt hij. "Vorig jaar werden we in de Vuelta ook eens verrast door hagel, maar zoals dit heb ik het nog nooit meegemaakt. Op een bepaald moment was de hele gruppetto aan het roepen van de pijn. De baan lag ook vol ijs dus na de finish zijn er nog renners gevallen."

Declercq z'n trainingsmakkers kunnen er wel om lachen...

  • Tim Declercq

Laatste nieuws