Door val Evenepoel overschaduwde Ronde van Lombardije prooi voor Jakob Fuglsang

De Deen kwam solo aan in Como. Bauke Mollema was op de vierde stek de beste Nederlander.
jakob fuglsang

De zomereditie van De Koers van de Vallende Bladeren werd overschaduwd door de nare buiteling in de afdaling van de Muro di Sormano van topfavoriet Remco Evenepoel. Tot zijn val in het ravijn maakte de jonge Belg deel uit van een groepje met George Bennet, een duo van Astana (Fuglsang en Vlasov) en een trio van Trek (Mollema, Nibali, Ciccone). Mathieu van der Poel moest op de ontzettend steile Muro di Sormano lossen.

Op de volgende klim, de Civiglia, waren we opeens alle Treks kwijt. Jakob Fuglsang en George Bennett waren vooraan de sterksten. Bauke Mollema probeerde samen met z'n teamgenoot Ciccone het gat te dichten in de afdaling. Ze kwamen ook dichterbij, maar na een inschattingsfoutje in een bocht had de Groninger last van schakelproblemen toen hij zich weer in gang wilde trekken. Het verschil liep weer op.

Vooraan reed Fuglsang op de laatste klim weg bij Bennett en pakte zo na Luik-Bastenaken-Luik vorig jaar z'n tweede monument. Bennett legde beslag op de tweede plek. Bauke Mollema moest het na z'n zege van vorig seizoen nu doen met een plekje net naast het podium.

Top 10 Ronde van Lombardije 2020

  • Jakob Fuglsang
  • Bauke Mollema

Laatste nieuws