Reactie Mathieu van der Poel na solo op NK: 'Een van de lastigste koersen die ik ooit heb gereden'

Wij hebben geen woorden voor z'n solo, maar gelukkig kon Van der Poel vrij snel na de koers al wel weer praten...

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het was een waar kunststukje dat Mathieu van der Poel zondagmiddag opvoerde op en rond de VAM-berg tijdens het NK. Hij rondde een solo van 40 kilometer af en werd met anderhalve minuut voorsprong op nummer twee Nils Eekhoff Nederlands kampioen. Z'n eerste reactie bij de NOS was een behoorlijk understatement: "Ik had een redelijk goede dag."

Van der Poel vervolgde zijn verhaal en wond er geen doekjes om: "Het was één van de lastigste koersen die ik ooit heb gereden. Heel moeilijk. De mannen van Jumbo-Visma reden wat irritant, als ik dat zo mag zeggen. Ik snapte hun tactiek ook niet helemaal. Mijn aanval plande ik op dat moment omdat er toen nog drie man van Jumbo bij dreigden te komen. Het was een eerlijk rondje, een echt intervalrondje. Dus ik had wel wat aan mijn veldritcapaciteiten; al lijkt het alweer zolang geleden dat ik een veldrit reed."

De kersvers Nederlands kampioen liet zich ook nog uit over een mogelijk WK op de VAM-berg. Hij was daarin stellig. "Op dit rondje kan het niet. Te smal. We reden nu met een man of 80, dat ging net. Een peloton van 180 is niet te doen op deze wegen. Met een aanlooplus of een iets groter rondje zou het wellicht wel kunnen. Maar een moeilijk rondje is het wel..."

Nieuws
  • Cor Vos