Man in vorm Wout van Aert wint veredelde toertocht naar Privas, klopt Cees Bol nipt

De renners maakten er vandaag een soort toertocht van.. Geen vroege vlucht, hoe lang zou dat geleden zijn?
wout van aert bol

Wie vandaag vrij had genomen om eens lekker de Tour te kijken, kwam bedrogen uit (tenzij je van Tourtukjes houdt natuurlijk. Het ging tranquilo, tranquilo in het peloton. Er waren zelfs geen vroege vluchters te vinden die de hele dag voor het peloton aan wilden rijden - een unicum in de Tour of welke ronde dan ook. De renners haalden zelfs al grappen en grollen uit die je normaal in de rit naar Parijs ziet. Hier laat Lukas Pöstlberger zien dat-ie het met één been ook wel kon bijhouden.

Het enige spannende dat onderweg gebeurde was eigenlijk de tussensprint na een kilometer of 50. Sam Bennett nam daar virtueel het groen over van Peter Sagan door als eerste onder de Skoda-boog heen te gaan. Sagan werd na Ewan en Bennetts ploeggenoot pas vierde.

Met nog zo'n 30 kilometer te gaan, kwam het tempo erin. Op échte koers moesten we wachten tot laatste 8 kilometer van de meet, toen INEOS het even op de kant probeerde te gooien. Het werd een nerveus gedoe in de laatste, vrij gevaarlijke kilometers, die licht bergop liepen.

Veel rotondes, veel wegversmallingen. Alle ingrediënten voor valpartijen dus. Die bleven de renners en ons gelukkig bespaard. Sprinten dus. Sunweb zat met het treintje voor Cees Bol weer goed vooraan in de laatste kilometer en de jonge Nederlander sprintte ook sterk, maar dan is er helaas voor hem nog altijd de beste wielrenner van de wereld op het moment: Wout van Aert. De Belg was nipt sterker dan Bol. Achter hen was een gapend gat naar nummer 3 Sam Bennett

Top 20 van de etappe

  • Wout van Aert
  • Cees Bol

Laatste nieuws