Theo Bos: 'BORA gaat bommetje gooien om Bennett buiten tijd te rijden'

De baanwielrenner denkt dat Sagan en de zijnen alles in de strijd gaan gooien om het groen in de ploeg te krijgen.

sam bennett peter sagan

BORA-hansgrohe was al eerder bijzonder actief om Sam Bennett te lossen, maar Theo Bos denkt zelfs dat ze vandaag in de bergetappe naar Villard-de-Lans nog een stapje verder gaan. "Ik denk dat BORA-hansgrohe nog wel een bommetje gaat gooien om Sam Bennett uit koers te rijden. Het zal heel lastig worden voor Bennett, maar ook voor Ewan, om op tijd binnen te zijn", zei Bos gisteravond in De Avondetappe.

Bos zou best eens een punt kunnen hebben, want in het etappeprofiel kun je zien dat de renners vanuit de start moeten klimmen. Het begin is met een klimmetje van vierde categorie en enkele ongecatoriseerde klimmen nooit vlak. Na zo'n 50 kilometer van de 164 kilometer lange etappe door de Alpen volgt de eerste echte klim, de Col de Porte van tweede categorie. Daarna wacht de renners nog een col van tweede categorie, eentje van eerste categorie en een aankomst op een col van derde categorie. De tussensprint ligt voor de col van tweede categorie, dus vermoedelijk zullen Peter Sagan en de zijnen de Ier al daarvoor proberen kwijt te spelen.

Sagan liet bovendien op de rustdag doorschemeren de strijd voor het groen niet op te geven. "We zijn nog steeds in de race. Maar als we tactieken hebben om het groen te pakken, dan ga ik die zeker niet hier uit de doeken doen...", zei de Slowaak tegen CyclingNews.