Peter Sagan verkoopt gouden herdenkingsmunt van meer dan €17.000

Ben je groot fan van Peter Sagan en heb je flink wat centen over? Dan heeft de drievoudig wereldkampioen goed nieuws voor je, hij verkoopt namelijk een gouden herdenkingsmunt voor het duizelingwekkende bedrag van €17,734,35. Daarvoor heb je wel een munt waar er maar 100 van zijn. En je schijnt er een meet & greet met Sagan bij te krijgen...
Peter Sagan verkoopt gouden herdenkingsmunt van meer dan €17.000

Twee dagen geleden postte Peter Sagan op Instagram het bericht dat je, om zijn drie wereldtitels in Richmond, Doha en Bergen te vieren, een speciale gouden herdenkingsmunt kunt kopen. Het leidde tot hilarische reacties en mensen vroegen zich vooral af of Sagan z'n Instagram-account niet gehackt is.

Je krijgt dus niet alleen de gouden munt wanneer je deze koopt, maar ook een bewaardoos en je krijgt de kans om Sagan in persoon te ontmoeten. Dat laatste staat althans op de website van TrustWorthy Investment, het bedrijf dat de munten verkoopt. Opvallend genoeg staat in de Instagrampost dat er een ontmoeting komt met alle andere eigenaren zodra alle 100 munten zijn verkocht. TrustWorthy Investment klinkt trouwens niet echt als een betrouwbaar bedrijf, maar dat is het wel. Het bedrijf is gevestigd in Bratislava en opereert internationaal.

Cyclingnews zocht het uit en kwam er achter dat de munt al sinds april 2019 te koop is. "Hij is duur, maar iedereen weet waarom. Hij is van goud. Het is een eer voor me en ik ben erg blij mee", vertelde Sagan toentertijd. "Een gouden munt die mijn drie gouden wereldtitels symboliseert is ook leuk voor verzamelaars."

Echter, de verkoop lijkt niet echt vlotjes te gaan. Volgens de website zijn er vorig jaar 65 stuks verkocht en afgaande op Sagan zijn post op Instagram zijn daar nog eens 15 bijgekomen. Er zijn dus nog 20 over. Een buitenkansje? Of kun je van dat geld beter een racefiets met alles erop en eraan kopen (en wat overblijft in je zak houden!)?

  • Peter Sagan

Laatste nieuws