Overzicht | Deze wedstrijden worden deze week verreden

Dit jaar geen zwart gat na de Tour de France, want het peloton dondert vrolijk verder. Op dinsdag rijden de Belgen hun nationale kampioenschap en de week wordt afgesloten met het WK in Imola.
Overzicht | Deze wedstrijden worden deze week verreden

22 september - BK Wielrennen

Op 22 september wordt het Belgisch kampioenschap verreden. De dames startten in principe om 09:30, maar dichte mist zorgde voor een beetje vertraging. De uitzending van de dameswedstrijd begint om 11:20.

De heren starten hun wedstrijd om 12:00 en de uitzending van die wedstrijd begint om 14:30. Beide wedstrijden worden door Sporza uitgezonden.

24 september - WK Tijdrijden vrouwen

Op donderdag 24 september haspelen de vrouwen hun WK tijdrit af over een redelijk vlak parkoers van een kleine 32 kilometer. De hoogteverschillen die de rensters tegenkomen mogen eigenlijk geen naam hebben. Noem het hooguit glooiend. Namens Nederland staan Ellen van Dijk en Anna van der Breggen aan de start. Ook titelverdedigster Chloé Dygert is van de partij.

Zowel Sporza, de NOS als Eurosport zenden de wedstrijd uit.

25 september - WK Tijdrijden mannen

En dag na de vrouwen strijden de mannen om de mondiale tijdrittitel. Ze doen dat over hetzelfde parkoers als de vrouwen: vals plat omhoog, vals plat omlaag en een klein knikje op het einde. Namens Nederland doen Tom Dumoulin en Jos van Emden mee. Wout van Aert en Victor Campenaerts verdedigen de Belgische eer. Andere grote namen: uittredend kampioen Rohan Dennis, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Matthias Brändle en Stefan Küng. Het zal niet verbazen dat ook deze wedstrijd door Sporza, de NOS en Eurosport wordt uitgezonden.

26 september - WK Weg vrouwen

143 kilometer en 2.445 hoogtemeters. De wegrit voor de vrouwen wordt verre van een gemakkelijke wedstrijd en daarom is het doodzonde dat Annemiek van Vleuten thuiszit met een gebroken pols. Of toch niet? De wereldkampioene heeft een brace laten aanmeten en houdt de deur voor deelname nog op een kiertje. Hoe dan ook; het gaat een heftige koers worden. De vrouwen leggen vijf keer dezelfde ronde af, met twee klimmetjes die beiden pittig te noemen zijn. Beide keren gaat het qua stijgingspercentages fors over de 10%.

Sporza is er vanaf 13:30 bij, Eurosport om 15:00 en de NOS vanaf 14:00.

26 september - Ethias Cross Lokeren

Je zou het bijna vergeten, maar het is eind september en dat betekent natuurlijk veldrijden. Eurosport doet vanaf 17:30 tot 18:45 verslag van de Ethias Cross in Lokeren.

27 september - WK Weg mannen

De mannen sluiten deze drukke wielerweek af met hun wereldkampioenschap. Dat doen ze over precies hetzelfde circuit als de vrouwen, maar ze rijden 9 rondjes. Dat maakt het WK in totaal 258,2 kilometer lang met net geen 4.500 hoogtemeters.

Sporza is er op tijd bij, van 09:30 tot 11:00. Daarna zijn ze even weg, maar vanaf 13:30 zitten Michel en José weer op de commentaarstoel. Eurosport is er vanaf 15:00 bij en de NOS zendt de wedstrijd ook uit, gedurende de Studio Sport uitzending van de zondagmiddag. Ze geven echter niet aan vanaf hoe laat.

Laatste nieuws