🎥 Huh? Canadees Michael Woods ging tijdens het WK even lekker lunchen op de fiets (maar daar is een goede reden voor)

Michael Woods gaf het belang van eten op de fiets een nieuwe dimensie tijdens het WK. Hoppa, even een bak eten in de mik! Nou, het lijkt toch anders te zitten...

michael woods luncht op de fiets tijdens het wk wielrennen

Wie het wielrennen de afgelopen jaren een beetje volgde, weet ongetwijfeld dat het voedingselement in de sport een grote vlucht heeft genomen. Het huidige Visma | Lease a Bike begon met persoonlijke, afgewogen maaltijden en ook in de koers wordt er veel beter gegeten. Maar wat Michael Woods gisteren tijdens het WK deed...

Woods lekker aan de lunch, of zit het anders...

Nee, dat hadden we nog niet gezien. De 37-jarige Canadees die zijn sportieve carrière ooit begon als 1500 meterloper at tijdens de koers namelijk met een lepel uit een plastic bakje. Zat hij lekker te lunchen met een rijstsalade of iets dergelijks? Wilde hij niet het bordje van een ander leegeten - in tegenspraak met de gouden wielerwet van Gerrie Knetemann?

Het leverde grappige beelden op, maar de Australische prof Cyrus Monk (Q36.5) legde op Twitter uit dat het vermoedelijk om iets anders ging, namelijk het zogenaamde bakpoeder, of natriumbicarbonaat, dat vorig seizoen nog zo in het nieuws was als het nieuwste wondermiddel.

"Ik zie dat er veel verwarring over dit filmpje is. Dit is geen rijst of een echte maaltijd ofzo, maar natriumbicarbonaat. Normaal gesproken neem je dat twee of drie uur voor de finale van een koers begint, wanneer je echt de verzuring in je spieren wil tegengaan (daar helpt het namelijk tegen, red.). Maar renners nemen het meestal in de bus voor de start in de praktijd. Punten voor de creativiteit van Woods", aldus Monk.

Het filmpje van de lunchende Woods

Woods zal nog in de Italiaanse najaarsklassiekers in actie komen dit seizoen. Hij staat voor 5 oktober op de voorlopige startlijst van de Ronde van Emilië, maar we gaan ervan uit dat hij een week later ook zal starten in de Ronde van Lombardije.

De renner van Israel-Premier Tech zal z'n seizoen afsluiten in de Japan Cup op 20 oktober. Hoewel Woods dus al 37 is, knoopt hij er nog wel een jaartje aan vast in het peloton. De afgelopen Vuelta won hij nog een mooie rit.

Pelotonpraat
  • Screenshot Eurosport