'Besluit over doorgaan Amstel Gold Race valt vrijdag'

Aanstaande vrijdag valt het besluit of de Amstel Gold Race wel of niet door kan gaan. Strenge coronaregels kunnen mogelijk roet in het eten gooien, dat vertelt koersdirecteur Leo van Vliet in het L1-programma Tour de Limbourg.
'Besluit over doorgaan Amstel Gold Race valt vrijdag'

"We hebben alle plannen ingediend, zowel bij de UCI als op landelijk en lokaal niveau. De komende week wordt daarnaar gekeken door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Donderdag hebben we nog een gesprek en vrijdag wordt dan waarschijnlijk een beslissing genomen", vertelde Van Vliet zondagavond.

De organisatie wil zo weinig mogelijk publiek bij de wedstrijd hebben, ook op verzoek van de Veiligheidsregio natuurlijk. Van Vliet roept de fans daarom ook op om hun gezonde verstand te gebruiken. "We hebben ook een heel communicatieplan om de mensen hun gezond verstand te laten gebruiken", zegt hij. In verband met het virus wordt de start naar het MVV-stadion verplaatst. "De start wordt publieksvrij en de beklimmingen worden allemaal afgezet. Daar gebruiken we veel mensen voor", legt Van Vliet uit. "En ook de laatste kilometers, van de Daalhemmerweg tot voorbij de finish worden helemaal afgezet."

Hele middag uitzending door de NOS

Overigens wordt de Amstel Gold Race de hele middag uitgezonden door de NOS; eerst de vrouwenwedstrijd en vervolgens de mannenkoers. Dit doet men om mensen zo min mogelijk een reden te geven om naar het parkoers te gaan.

Laatste nieuws