'Jumbo-Visma met Dumoulin, Roglic en Kuss naar Vuelta'

Het lijkt erop dat Tom Dumoulin een zeer sterke ploeg meekrijgt naar de Vuelta. Volgens het Spaanse AS kan de nummer 7 van de afgelopen Tour rekenen op de diensten van Primoz Roglic en Sepp Kuss.
'Jumbo-Visma met Dumoulin, Roglic en Kuss naar Vuelta'

Het is de bedoeling dat Dumoulin kopman is bij Jumbo-Visma. Met onder meer Robert Gesink had hij op papier al een goed team om zich heen, maar volgens AS starten ook Primoz Roglic (die de Vuelta vorig jaar won) en Sepp Kuss in de laatste grote ronde van het jaar. Kuss won vorig jaar een bergetappe in de Vuelta, de 15e etappe naar El Acebo.

Het is voor Dumoulin zijn derde deelname aan de Vuelta. In 2012 stapte hij af en in 2015 won hij een etappe en werd hij uiteindelijk zesde in het eindklassement, na meerdere dagen in de leiderstrui te hebben gereden. Het was de doorbraak van de Limburger als klassementsrenner. De Limburger gaf afgelopen weekend aan blij te zijn met zijn niveau aan het eind van de Tour de France: "Ik ben heel trots op mezelf, dat ik dit niveau weer heb gehaald en zevende ben geworden in de Tour. Dat ik heb meegedaan voor de winst in de tijdrit. Als je me dat in april had gezegd, had ik dat niet geloofd", vertelde hij aan de NOS.

De Vuelta start dit jaar op 20 oktober in Irún en finisht op 8 november in Madrid.

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin
  • Sepp Kuss
  • Primož Roglič

Laatste nieuws