Tom Dumoulin dacht aan stoppen: 'Verschrikkelijke tijd gehad'

Tom Dumoulin is knap zevende geworden in de Tour de France, maar dat had hij dit voorjaar zelf allerminst verwacht. Het stoppen stond hem nader dan het doorgaan. Dat vertelde de Limburger gisteravond aan de NOS.
Tom Dumoulin dacht aan stoppen: 'Verschrikkelijke tijd gehad'

"Het is toch niet hetzelfde hoor", vond Dumoulin van de lege Champs-Elysées. "Het is niet feestelijk. Normaal is het hier bomvol mensen en sowieso sluiten we de Tour natuurlijk een beetje zuur af. Ik vond het andere jaren leuker hier."

Dumoulin is echter wel realistisch en wijst op de coronapandemie. "We zijn hier geeïndigd zonder renners die positief zijn getest op corona. Dat had ik in Nice misschien niet verwacht."

De Limburger sloot de Tour de France persoonlijk goed af, met een tweede plek in de tijdrit naar Planche des belles Filles. "Maar dat kan het ploeggevoel niet wegnemen", legt hij uit. "We hebben geweldig gestreden de afgelopen drie weken en het eindigt voor ons heel zuur. We mogen wel ontzettend trots zijn op onzelf. Dat is meteen ook mijn persoonlijke gevoel."

"Ik ben heel trots op mezelf, dat ik dit niveau weer heb gehaald en zevende ben geworden in de Tour. Dat ik heb meegedaan voor de winst in de tijdrits. Als je me dat in april had gezegd, had ik dat niet geloofd. Ik heb een verschrikkelijke tijd gehad na m'n knieblessure", vertelt de nummer 7 van de Tour aan Han Kock. "Toen kwamen in het voorjaar m'n darmklachten en daar kwam corona nog eens overheen. Ik kan je wel zeggen dat het stoppen me nader stond dan het doorgaan. Vanaf mei heb ik geprobeerd de draad weer op te pakken."

'Ik vind fietsen geweldig'

"Ik ben maar gaan fietsen, want ik vind fietsen geweldig. Ik ben de fiets opgesprongen en ben gaan werken voor de Tour. Gaandeweg in de voorbereiding ging het steeds beter en beter. Maar tot op de dag van vandaag zit ik nog niet helemaal lekker op de fiets. Het is nog niet het gevoel dat ik zoek en daarom ben ik ontzettend trots op mezelf dat ik zevende ben geworden."

Dumoulin vertelde voorts dat hij de komende twee dagen rust neemt en dan in principe meedoet aan het WK, al houdt hij nog een kleine slag om de arm. "Het ligt eraan hoe ik me voel, het is een beetje onder voorbehoud. Met bondscoach Koos Moerenhout heb ik afgesproken even te kijken hoe ik uit de Tour kom. Ik wil mezelf ook niet overvragen en dat meenemen naar volgend jaar, daar hebben we ook niks aan."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws