Quintana reageert op zaak Arkéa-Samsic: 'Ben niet beschuldigd en heb niks te verbergen'

Nairo Quintana heeft gereageerd op het dopingonderzoek waarbij een arts en fysiotherapeut van zijn ploeg Arkéa-Samsic zijn betrokken. In een uitgebreid statement laat de Colombiaan weten dat hij niks te verbergen heeft.
Quintana reageert op zaak Arkéa-Samsic: 'Ben niet beschuldigd en heb niks te verbergen'

De zaak draait om een huiszoeking in het hotel waar Quintana zijn ploeg op dat moment verbleef door de OCLAESP, een Franse organisatie die strijdt tegen misdrijven tegen volksgezondheid en milieu). Daarbij zijn verdachte middelen gevonden bij twee stafleden, een fysiotherapeut en een arts. Het onderzoek spitst zich naar verluidt doe op de gebroeders Quintana en Winner Anacona. Gisteren plaatste Nairo Quintana een uitgebreid statement op Twitter.

"De Franse gendarmerie heeft een operatie uitgevoerd in het hotel waar mijn team verbleef op 16 september, in Meribel", begint Quintana. "Die dag kwamen de autoriteiten mijn kamer binnen en namen ze volkomen legale vitaminesupplementen in beslag, hoewel de Franse autoriteiten daar misschien niet bekend mee waren. Dit is de belangrijkste reden waarom het even duurt voordat wat er gebeurd is volledig is opgehelderd."

"Om twijfel te voorkomen wil ik bevestigen dat er nooit dopingmiddelen zijn gevonden", gaat hij verder. "Ik wil ook een misverstand uit de wereld helpen: tijdens de recente Tour of tijdens een andere vorige wedstrijd heb ik nooit assistenten of personeel buiten het team geraadpleegd. Ik heb en had nooit iets te verbergen gehad."

"Ik heb me, nadat ik werd opgeroepen door de Franse autoriteiten, vrijwillig gemeld bij de aanklager en heb alle vragen die gesteld zijn op een duidelijke manier en met een zuiver geweten beantwoord. In die zin is het noodzakelijk om te benadrukken dat ik niet het onderwerp van beschuldigingen door de autoriteiten ben geweest. Ik ben ten alle tijde bereid om twijfels van de openbaar aanklager op te helderen."

'Nooit illegale middelen gebruikt'

"Ik ben mijn hele sportleven een schone sporter geweest en mijn biologisch paspoort is onberispelijk. Ik wil de publieke opinie, mijn fans en volgers van de sport maken dat ik mijn gehele carrière, als junior, belofte en proff, nooit illegale middelen heb gebruikt die mijn sportprestaties verbeteren en de principes van de sport verraden", gaat Quintana verder. "Voorlopig loopt er een vooronderzoek en ik heb alle vragen en twijfels beantwoord. Ik ben bereid dit op vrijwillige basis te blijven doen totdat deze hele situatie is opgehelderd. Ik heb nooit dopingmiddelen gebruikt en er is geen illegale stof aangetroffen in het politieonderzoek. Ik kan zonder angst de waarheid verdedigen en mijn pad blijven volgen, ongeacht de mening van het grote publiek."

Laatste nieuws