Fabio Jakobsen spreekt voor het eerst zelf: 'Littekens in m'n gezicht helen mooi, maar wachten nog veel operaties'

Spreekt in de figuurlijke zin van het woord dan, want de sprinter uit Heukelom stuurde enkele tweets de wereld in.
fabio jakobsen

Fabio Jakobsen liet donderdagavond voor het eerst zelf iets van zich horen. Tot nu toe kregen de wielerfans na z'n horrorcrahs in de Ronde van Polen vooral over z'n toestand te horen via z'n ploeg of manager, maar nu stuurde hij zelf een paar tweets de wereld in. Jakobsen vertelt eerst over de voorbije maanden. "Ik heb lang moeten herstellen van de hersenschudding en de andere verwondingen. De littekens en wonden in m'n gezicht helen mooi."

De sprinter uit Heukelom bedankt vervolgens het medisch personeel van het Leidens Universitair Medisch Centrum, waar hij onder behandeling was nadat hij vanuit Polen naar Nederland was overgebracht. "Ik wil het personeel bedanken voor de goede zorg, in het bijzonder dokters Locher en Hendriksma."

Jakobsen besluit met het zware traject dat nog voor hem ligt. "Op 8 oktober zal ik geopereerd worden in het Radboud UMC in Nijmegen. Dan zullen ze de chirurgen een stukje bot uit m'n bekken in m'n kaken plaatsen, want ik ben daar veel bot verloren. Daarna zullen er implantaten in m'n kaken geplaatst worden zodat er nieuwe tanden in m'n mond gezet worden, want die ben ik allemaal verloren tijdens de crash. Het nieuwe bot in m'n kaken zal wel eerst een paar maanden moeten aangroeien."

  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws