Tom  Dumoulin in aanloop naar Vuelta: 'Ik word nog elke week een beetje beter'

Hoopgevende berichten voor de Vuelta van de Limburger...
tom dumoulin

Tom Dumoulin zat gisteren bij de Limburgse omroep L1 in het programma AvondGasten Sport en vertelde daarin over hoe hij ervoor staat in aanloop naar de Vuelta, waarin hij op 20 oktober aan de start verschijnt. Hoopgevende berichten, maar de Limburger was ook openhartig over zijn vorm. "Het gaat heel goed; ik word nog elke week een klein beetje beter. Maar het gevoel van de échte topvorm heb ik nog niet gehad. Hopelijk komt dat nog dit seizoen, of anders volgend seizoen."

Ondanks het gebrek aan die topvorm is de Limburger toch vooral positief gestemd over zijn deelname aan de Vuelta, ook al gaat hij niet op hoogtestage voor die ronde. "Dat ik nog blijf verbeteren, terwijl we middenin drie heel zware maanden zitten is wel een goed teken. Ik heb weleens gezegd dat het niet mogelijk is om een grote ronde te winnen zonder hoogtestage. Ik hoop nu het tegendeel te bewijzen, haha. Dat kan ook wel denk ik, want het is natuurlijk een heel raar seizoen. Bijna geen enkele renner heeft een ideale voorbereiding op de Vuelta."

Dumnoulin kwam ook nog te spreken over de rolverdeling met Primoz Roglic, die ook aan de start staat in Spanje. "Als ik beter ben in de Vuelta rijdt hij voor mij. Als Roglic beter is, dan zal 't hetzelfde gaan als in de Tour. Ik wil ook helemaal niet dat hij voor mij rijdt als ik maar zevende kan kan worden ofzo."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws