Patrick Lefevere neemt het op voor Julian Alaphilippe: 'Stomme Hollanders'

Er was nogal wat te doen over de zwieper die Julian Alaphilippe maakte in de slotsprint van Luik-Bastenaken-Luik. Ontnam hij Marc Hirschi daarmee de zege? Hij werd door de jury gedeklasseerd en het kwam hem op de nodige kritiek te staan. Teammanager Patrick Lefevere nam het op voor zijn renner.
Patrick Lefevere neemt het op voor Julian Alaphilippe: 'Stomme Hollanders'

Lefevere liet in Het Laatste Nieuws zijn licht schijnen over de sprint. "Hij heeft iets teveel naar links geslingerd en zo de fiets van Hirschi geraakt", begint hij zijn analyse. "Het was tegenwind en hij kwam veel te vroeg op kop. Hij wilde per se winnen. Terwijl hij niet moést winnen, hij is namelijk de nieuwe wereldkampioen. In dat groepje zaten andere renners die veel harder wilden winnen dan Julian. Toch deed hij het grote werk."

Toch vindt Lefevere die kritiek erover gaan, zoals de Vlamingen dat altijd zo mooi uitdrukken. "We gaan toch niet zoals enkele stomme Hollanders de vergelijking maken met wat Dylan Groenewegen in Polen met Fabio Jakobsen heeft gedaan?", foetert hij. "We hebben de diskwalificatie van Julian aanvaard, dat zegt alles. We gaan nu ook niet beginnen met Alaphilippe een slechte reputatie toe te schrijven. We mogen blij zijn dat we zo’n renner hebben in het peloton."

  • Julian Alaphilippe

Laatste nieuws