Jakob Fuglsang na actie Nibali en team: 'Vincenzo kan maar beter oppassen als hij de volgende keer gaat plassen...' 

Vetes horen bij het wielrennen en we hebben er zeker eentje bij deze Giro!

fuglsang nibali
  • Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Gisteren reed Trek-Segafredo in de Giro zo ongeveer halfweg de etappe opeens vol door in het peloton, terwijl dat voor de rest een (relatieve) snipperdag nam. Wat was het geval: Jakob Fuglsang was lek gereden en iets op achterstand (Trek reed inderdaad al iets voor diens lekke band op kop, maar gingen pas vol doorrijden toen ze dat doorhadden). En wat was ook het geval: Nibali heeft een appeltje te schillen met Nibali, al heeft de Deen geen idee waarom.

Na de etappe, gisteravond, reageerde Jakob Fuglsang in de Deense krant BK (hier het hele artikel als je Deens op orde is..) op het voorval: "Ik heb geen idee wat Nibali z'n probleem met mij is. Ik heb in ieder geval niks tegen hem, al is dat na vandaag wel een beetje anders... Het was merkwaardig dat zijn ploeg opeens zo hard op kop ging rijden."

Fuglsang deed een rondje door het peloton en daar vond hij medestanders. "Toen ik weer terug was in de groep heb ik met onder andere Larry Warbasse en Rohan Dennis gepraat. Larry zei dat hij niet Trek's beste vriend was als hij Astana was en ook Rohan vond het een vreemde actie."

De Deen reed ook langs Nibali zelf toen hij weer terug was in het peloton. "Toen heb ik hem gezegd dat hij maar goed moet oppassen als hij de volgende keer stil gaat staan om te plassen." Je leest het: deze vete is nog lang niet afgelopen... We kijken er met genoegen naar uit (en misschien kunnen Kelderman en Kruijswijk er bovendien wel van profiteren, zoals Richard Carapaz deed toen Nibali en Roglic te vee naar elkaar keken).