Is dit het einde van de Giro? 17 motoragenten positief op corona

Heel slecht nieuws uit de Giro-karavaan. Hieronder lees je wat er precies aan de hand is.
motoren

Na de coronagevallen op de rustdag van Steven Kruijswijk, Michael Matthews (inmiddels negatief bij een snelle hertest) en stafleden bij Mitchelton-Scott opnieuw een corona-bom in de Giro. Maar liefst 17 motoragenten die actief zijn in de Giro testten positief op het virus, zo meldt de Italiaanse wielersite TuttoBiciWeb.

De agenten vertonen allen geen symptomen - hetgeen vrij apart is als het om zoveel mensen gaat. De motormuizen zitten allemaal in isolatie in het hotel waar ze verbleven. Het is niet bekend of deze agenten de Giro al vanaf de start in Palermo volgend. Wel weet de Italiaanse wielersite dat ze in hotels verbleven waarin ook wielrenners zaten. Jos van Emden meldde eerder al dat dit het geval was. De Zuid-Hollander was daarbij zeer kritisch over de rol van de UCI.

De 17 positieve gevallen zouden het einde kunnen betekenen voor de Giro, omdat vooraf is bepaald dat de Giro stilgelegd kan worden bij 'een substantieel aantal positieve tests'. Het zijn geen positief geteste wielrenners, maar toch... Fingers crossed!

Laatste nieuws