Giro | De plakbidon, pokkenweer en weer een Ecuadoriaanse etappewinnaar in etappe 12

Qua weersomstandigheden zit het de renners nog niet echt mee in de Giro.
giro

Voor de start hielden de 17 positief op corona geteste politieagenten de gemoederen flink bezig. Thomas de Gendt dacht er zelfs even over niet meer op te stappen omdat hij zich niet meer veilig voelt. Maar uiteindelijk ging hij wel van start, net als alle andere overgebleven renners.

Met heel veel plezier zullen ze dat niet hebben gedaan, want het regende de hele dag in de etappe met Cesenatico, de geboorteplaats van Marco Pantani, als start- en finishplaats. Het weerhield een omvangrijke kopgroep er niet van de aanval te kiezen. Hector Carretero belandde in de chasse patate, maar loste dat op z'n geheel eigen wijze op door een plakbidon aan te nemen en sloot ook aan bij de mannen vooraan.

In de heuvelachtige etappe (meer dan 3000 hoogtemeters, de hele dag op en af) kwam uiteindelijk een Ecuadoriaan - bijna letterlijk - bovendrijven. Jhonatan Narvaez van INEOS is na Jonathan Caicedo al de tweede Jonathan/Jhonatan uit Ecuador die een etappe wint. Hij had daar wel een beetje geluk bij nodig, want zijn medevluchter Mark Padun kreeg materiaalpech op een ongelukkig moment.

In het peloton maakte NTT andermaal de koers hard, maar uiteindelijk zorgde dat onder de klassementsrenners niet voor slachtoffers. Tenzij je iedereen vandaag een slachtoffer noemt, want alle renners zullen het onderweg behoorlijk koud hebben gehad...

De top 10 van de dag

Laatste nieuws