Tom Dumoulin na opnieuw vroeg lossen in Vuelta: 'Lichaam zegt misschien dat het allemaal wat te veel was'

De Limburger is open en eerlijk als altijd waar het zijn mindere optreden in de Vuelta betreft.
tom dumoulin

Vooraf waren de verwachtingen hoog, na een sterk einde van de Tour en een goed WK met een L-B-L waar hij zich ook van voren liet zien. Maar tot nu toe valt het bitter tegen wat Tom Dumoulin in de Vuelta laat zien. In de eerste etappe kon hij al niet met de besten mee; in de tweede etappe gisteren loste hij nog eerder op de slotklim en kwam uiteindelijk op meer dan 8 minuten van winnaar Marc Soler binnen.

"Ik ben gewoon leeg en heb geen energie. Dat is het", was Dumoulin eerlijk tegen de NOS na de etappe. "Ik probeerde het wel, maar ik had geen power op de slotklim. Er zit effe niet veel in m'n benen op dit moment. Of ik de Vuelta ga uitrijden is een vraag voor later en niet voor net na de koers. Het ligt in ieder geval niet aan eten onderweg, dat heb ik gewoon goed gedaan steeds. We moeten kijken hoe dit de komende dagen evolueert."

Dumoulin zou Dumoulin niet zijn als hij ook analyseert waarom hij niet sterk voor de dag komt in deze Vuelta. Hij kijkt naar de combinatie van een loodzwaar ineengepropt seizoen met veel koersdagen en zijn comeback na lang blessureleed. "Kijk, als mijn vorige anderhalf jaar gewoon normaal was verlopen, dan kan ik dat wel aan. Maar nu kwam ik uit een achterstand en was het eerst terugknokken. Het was eerst anderhalf jaar niks en dan alles achter elkaar, haha", kan Dumoulin nog lachen.

Daarna concluderend: "Het lijkt erop dat ik daar een beetje een terugslag van krijg. Misschien zegt het lichaam nu dat het toch allemaal iets te veel is geweest."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws