George Bennett: 'De Vuelta is één groot gekkenhuis' 

De Nieuw-Zeelander vertelt vanuit het peloton hoe het eraan toegaat in deze Ronde van Spanje.

george bennett
  • Afbeelding van George Bennett George Bennett

Hoewel de eerste week van de Vuelta wat korter was vanwege het schrappen van de Nederlandse etappes als gevolg van de coronacrisis is het tot dusver allesbehalve een makkie in de laatste grote ronde van het jaar. Volgens Jumbo-Visma-renner George Bennett komt dat door het open karakter van de race, zo vertelt hij aan de website Velonews.

"Dat zag je dinsdag nog. Niemand kan de wedstrijd controleren. Je kunt hier aanvallen en een grote sprong in het algemeen klassement maken. Hier in Spanje is het mogelijk dat er een groep van 30 of 40 man wegrijdt. De Vuelta is één groot gekkenhuis. Het is niet zoals in de Tour waar er altijd controle is, het is gewoon vol gas en kijken waar het schip strandt. Alle teams en renners spelen een soort alles of niks omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen is."

De Nieuw-Zeelander kijkt ook nog even vooruit naar zondag, wanneer er een met aankomst op de befaamde Angliru een monsterlijke klim wacht. "Maar onderschat ook de rit van zaterdag niet. de Angliru heb ik nog nooit gedaan. Ik denk dat-ie net iets minder zwaar is dan de Zoncolan in Italië, maar het laatste stuk van de Angliru is absoluut lood- en loodzwaar."