Patrick Lefevere is nog steeds boos: 'Ze zijn ons al weken aan het kloten'

Patrick Lefevere reageerde gisteren als door een wesp gestoken, toen hij vernam dat Sam Bennett gedeklasseerd werd. De Ierse sprinter werd teruggezet in de uitslag omdat hij Emils Liepins een paar flinke duwen gaf in de slotkilometer van de negende etappe van de Vuelta. Een dag later is de boosheid van Lefevere nog niet weggezakt.

Patrick Lefevere is nog steeds boos: 'Ze zijn ons al weken aan het kloten'
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step

Het Nieuwsblad belde met Lefevere, die nog even moet wachten op het moment dat zijn ploeg de honderdste ritzege in een grote ronde kan vieren. Voorlopig blijven ze nog op 99 zeges staan. "Bennett maakte een beweging, iets te ostentatief", begint Lefevere zijn uitleg. "Maar wat moet hij anders doen? Die gast van Trek-Segafredo probeert Sam gewoon uit het wiel van lead-out Michael Morkov te kwakken. Dat doe je niet! Dus anticipeert Sam om zijn plaats te behouden. Ongelooflijk dat hij wordt gedeclasseerd. In de spurt was hij duidelijk de snelste. Maar ja, eigenlijk is dit geen verrassing. Ze zijn ons al weken aan het kloten. Zoals dat gedoe om die bidon van Remco Evenepoel."

Met dat laatste doelt Lefevere op het onderzoek van de UCI na de Ronde van Lombardije. Op videobeelden was te zien dat ploegleider Davide Bramati iets uit de zak van Evenepoel haalde, nadat deze gevallen was. Het team ging daarin overigens vrijuit. "Er zijn nog veel andere dingen waar ik niet ga over uitweiden”, gaat Lefevere verder. "Maar ja, we weten dat we niet in de bovenste schuif liggen. Ik heb een te groot bakkes zeker? Ach, die gasten zijn zo incompetent. Die videoref heeft nooit zelf op een fiets gezeten. Hoe weet hij hoe het er een toe gaat in een massaspurt? Wat een bullshit."

Nieuws
  • Cor Vos