Jumbo-Visma over 2021: 'Groenewegen krabbelt weer op, rol Dumoulin nog niet bekend'

Nu het parkoers van de Tour van volgend jaar is gepresenteerd kan het grote vooruitblikken beginnen. Bij Jumbo-Visma wachten ze daar echter nog mee. Eerst evalueren en dan pas plannen maken is het devies. Ondertussen is er positief nieuws over Dylan Groenewegen.
Jumbo-Visma over 2021: 'Groenewegen krabbelt weer op, rol Dumoulin nog niet bekend'

Komend jaar zitten er meer tijdritkilometers in de Tour, iets waar ze bij Jumbo-Visma vast niet over zullen klagen. Maar hoe de ploeg de Tour volgend jaar gaat aanpakken, dat weet ploegleider Merijn Zeeman nog niet.

"Dumoulin, Roglic en Kruijswijk hebben op z'n zachtst gezegd echt wel tijdritkwaliteiten", zegt Zeeman in een gesprek met de NOS. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat de rol van Tom Dumoulin wordt. We hebben nog een week Vuelta. De volgende stap is dat we eerst de Tour van dit jaar nog grondiger gaan evalueren en het hele seizoen evalueren. Dan gaan we plannen maken, dat willen we in januari af hebben. Dat gaan we met onze renners bespreken en dan zullen we ook naar buiten treden met onze doelstellingen en hoe we dat willen aanpakken. Het is nu nog te vroeg om daar op voor uit te lopen, omdat ik het ook oprecht nog niet weet." Zeeman voegt ook nog toe dat ze ook nog niet weten of ze weer met drie kopmannen afreizen naar de Tour.

Dylan Groenewegen

"Het is met Dylan Groenewegen eerst afwachten wat de UCI beslist rondom zijn zaak", doelt Zeeman op de vreselijke crash met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen dit jaar. "Het is duidelijk dat Dylan een hartstikke belangrijke renner is van dit team. Ook voor Dylan geldt rustig even het hele seizoen overzien en doelen bepalen. Daar gaan we deze winter met elkaar over praten en in januari gaan we alles presenteren."

"Naar omstandigheden gaat het oké het hem", vertelt Zeeman voorts. "Het heeft enorm veel impact gehad op hem, maar hij krabbelt op. Hij traint goed, zeker ook om z'n zinnen te verzetten. In afwachting van wat de UCI beslist. Maar het moge duidelijk zijn dat alles wat er gebeurd is zijn sporen heeft achtergelaten bij hem."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin
  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws