Lefevere heeft de ploeg voor 2021 compleet: 'Twijfel nog over Mark Cavendish'

Patrick Lefevere heeft zijn ploeg voor volgend jaar al rond. Ondanks dat hij reglementair de ruimte heeft om er nog 4 aan te trekken, doet hij dat niet. Heeft met budget te maken. Hij twijfelt nog wel over één naam: Mark Cavendish.

Lefevere heeft de ploeg voor 2021 compleet: 'Twijfel nog over Mark Cavendish'
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Lefevere vertelt in zijn column in Het Nieuwsblad dat hij de gevolgen van de coronacrisis merkt. CCC stopt er immers mee en ook NTT Pro Cycling lijkt er mee te moeten stoppen omdat ze geen nieuwe sponsor vinden. "Mijn mailbox bulkt uit van de vrijwillige sollicitaties", vertelt Lefevere. "Maar ik ben niet meer op zoek naar renners voor het seizoen 2021. Ik heb er 28 op dit moment en hoewel je 32 renners in je team mag hebben volgend jaar, hoef ik er geen extra. Ik heb geen budget meer."

Toch is er één iemand waar Lefevere wel over twijfelt: Mark Cavendish, waarvan het een publiek geheim is dat hij voor Deceuninck-Quickstep wil gaan rijden. Lefevere gaf een tijdje geleden al aan dat hij er over nadacht. "Ik ben er nog altijd niet uit”, zegt hij nu. "Mark heeft een rugzak van een palmares, won 30 ritten in de Tour de France. Hij kan veel betekenen voor jonge renners, brengt een pak ervaring mee, maar tegelijkertijd stel ik me ook de vraag wat kan hij nog sportief realiseren voor onze ploeg. Aan zo iemand vraag je bijvoorbeeld niet om van bij de start op kop te rijden. Als publiciteitsstunt hoef ik het ook niet te doen. Zijn komst zou voor een ander team een grote stunt zijn, maar hier ligt dat anders. In de Vuelta hopen we nog op onze 100ste ritzege in een grote Ronde, we tellen opnieuw het meest aantal overwinningen dit seizoen."

Cavendish liet al weten zelfs gratis voor Deceuninck-Quickstep te rijden, maar Lefevere blijft een rekenmeester: "Wat is gratis?", vraagt hij zich af. "Je moet altijd het minimumloon betalen in de WorldTour. In zijn geval is dat 70.000 euro. Ik ben een rationeel man en ik principe heb ik dus genoeg renners, maar ik ben er nog niet helemaal uit."

Nieuws
  • Cor Vos