Wout van Aert gespot op de nieuwe Cervélo van Jumbo-Visma (en het ziet er goed uit)

New bike day voor Wout van Aert! En dan is er altijd wel iemand met een telefoon in de buurt om dat even vast te leggen tegenwoordig...

wout van aert
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert Wout van Aert

Het was al langer bekend dat Jumbo-VIsma het Italiaanse fietsenmerk Bianchi het komende seizoen zou inruilen voor het Canadees-Nederlandse Cervélo. Veel renners van de ploeg zullen daar, puur esthetisch gezien, blij mee zijn*, want laten we eerlijk zijn: het geel zwart van Jumbo-Visma en het op zich mooie celeste van Bianchi matchte niet bepaald met elkaar, op z'n zachtst gezegd.

*Primoz Roglic uitgezonderd, die is dol op vloekende kleding en materiaal...

In 2021 wordt dat helemaal anders, bleek toen Wout van Aert gisteren werd gespot op z'n nieuwe Cervélo. De fiets is keurig met gele en zwarte lak afgewerkt en is daarmee bijna één met de rijder die eropzit.

Voor wie dat kleurengedoe allemaal niks kan schelen, zijn er ook de harde feiten: met de nieuwe Cervélo rijdt ook Jumbo-Visma volgend seizoen met schijfremmen en de fiets is afgemonteerd met een draadloze 12 speed Shimano-groep op. Het betreft hier de nieuwste Dura Ace-groep van Shimano, die nog niet voor concumenten verkrijgbaar is.

Hieronder zie je een screenhot uit het filmpje waarop Wout van Aert op z'n nieuwe fiets aan het trainen is - voor de mensen die helemaal van nu zijn; hier de link van het hele TikTok-filmpje..