Patrick Lefevere: 'Remco Evenepoel zat maar een millimeter van een dwarsleasie af' 

De manager van Deceuninck-QuickStep vertelt openhartig de crash van zijn poulain Remco Evenepoel.

remco evenepoel

In een interview met het blad Helden doet Deceuninck-QuickStep-manager Patrick Lefereve een boekje open over de crash in de Ronde van Lombardije van Remco Evenepoel. De jonge Vlaming hield aan die nare val in het ravijn diverse breuken over (een bekkenbreuk en een dubbele breuk van het schaambeen). Maar bijna was het leed nog erger geweest, vertelt Lefevere.

"Het was een levensgevaarlijke situatie. Er was ook een adertje gesprongen dat bloed naar de kop van het dijbeen brengt. Hij had al twee liter bloed verloren voor ze dat ontdekten. Hij had dood kunnen bloeden. De breuk van z'n bekken zat ook maar één millimeter van een zenuw. Als die was geraakt, had hij een dwarsleasie op kunnen lopen."

De manager vertelt ook nog over het moment van de crash zelf. Lefevere zat met de ouders van Evenepoel en de vriendin van Evenepoel in een cafeetje in Como naar de tv te kijken. De vier zagen hem live het ravijn inrijden. "Zijn moeder bleef het meest rustig, maar z'n vriendin rende hyperventilerend naar buiten. Daar moest zelfs ook een ambulance komen om haar zuurstof toe te dienen. Ik probeerde zoveel mogelijk informatie in te winnen. Op een gegeven moment kreeg ik een berichtje van een mecanicien: hij beweegt'", aldus Lefevere.