Wout van Aert houdt deur open naar rondewerk: 'Wil het eens testen in de Tirreno' 

Gaan we Wout van Aert ooit als klassementsrenner zien? Hij sluit het niet helemaal uit.

wout van aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Afgelopen Tour de France was het een veelgestelde vraag aan Wout van Aert toen hij als een raket bergop reed: ga je ooit de Tour rijden voor het klassement. De Belg hield zelf de boot af en dat doet hij eigenlijk nog steeds in een persmoment waar Wieler Revue ook bij aanwezig was, maar hij houdt de deur wel op een kier.

"M'n palmares in de klassiekers uitbreiden is de eerste prioriteit voorlopig. Dat kan op een bepaald moment veranderen, maar op dat punt zijn we nog lang niet. Wat ik wel graag wil is een klassement proberen te rijden in een kleinere ronde, zoals bijvoorbeeld de Tirreno, de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland. Met name de Tirreno is geschikt, omdat daar altijd een tijdrit inzit."

Als het aan Van Aert ligt, is dat ook geen toekomstmuziek. "Ik zou dat graag volgend seizoen al eens doen. Net zoals ik ook voor de zege wil meedoen in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Maar het belangrijkste is dat ik plezier houd in het fietsen. Dat is wel echt een les die ik heb geleerd toen ik revalideerde van m'n crash in de Tour van 2019."

In ons Eindejaarsoverzicht, dat over ongeveer twee weken verschijnt, kun je een lang en uitgebreid interview met Wout van Aert lezen.