Tom-Jelte Slagter stopt met wielrennen en gaat trekkers verkopen

Nog maar 31 en hij hangt de fiets al aan de wilgen. In het artikel lees je z'n beweegredenen.

tom-jelte slagter

Het Dagblad van het Noorden meldt vanochtend dat Tom-Jelte Slagter stopt met wielrennen. De 31-jarige coureur, die afgelopen seizoen voor B&B Hotels-Vital Concept reed, vindt het na 10 jaar koers welletjes en slaat een heel andere weg in: hij gaat trekkers verkopen (John Deeres om precies te zijn, daarover zometeen meer).

De keuze van Slagter is er één uit luxe, want hij had naar eigen zeggen aanbiedingen om door te gaan. Maar het heilige wielervuur ontbreekt bij de Groninger. Dat was altijd al een beetje het probleem bij Slagter. "Wielrennen was een groot deel van mijn leven, maar het is nooit mijn héle leven geweest. Ik vond elke dag van huis er eentje te veel. Zeker als mijn vrouw belde en zei wat ze die dag allemaal had gedaan met mijn zoontje Milan. Dan wilde ik daar gewoon bijzijn."

En dus ging Slagter, toen hij in september thuiszat omdat hij de Tour-selectie net niet had gehaald, wat grasduinen in de vacatures. Hij kwam er eentje tegen van GroeNoord, de grootste vertegenwoordiger van het landbouwbedrijf John Deere in Noord-Nederland. "Ik was vroeger al gek op John Deeres. Als het een ander merk was geweest, had ik ook niet eens gesolliciteerd. Vroeger reed ik thuis al vaak mee op de trekker met Boer Stevens uit de omgeving. Prachtig vond ik dat. Maar die had een Ford. Voor mij was er maar één merk: John Deere."

De sollicitatie van Slagter verliep vlekkeloos, onder andere doordat z'n toekomstige baas een groot wielerfan bleek te zijn. Praktisch probleempje: Slagter had geen CV. Maar in januari, als zijn wielercontract is afgelopen, gaat hij meteen aan de slag als tractorverkoper. Slagter won in zijn loopbaan één keer het eindklassement in de Tour Down Under (2013), waar hij ook een rit won. In Parijs-Nice was hij een jaar later dichtbij de eindzege; in die edtitie won hij ook twee ritten.

Nieuws
  • Cor Vos