Zeeman over samenwerking met Oomen: 'Hij is echt anders dan anderen'

Sam Oomen koerst volgend jaar in het geel-zwart van Jumbo-Visma. De 25-jarige Brabander is een groot talent, maar zijn ontwikkeling stokte door een kwetsuur aan zijn bekkenslagader. Zijn toekomstig ploegleider Merijn Zeeman vertelt dat het tijd kost om terug op niveau te komen en dat Oomen een mooie kerel is om mee samen te werken.

Zeeman over samenwerking met Oomen: 'Hij is echt anders dan anderen'
  • Afbeelding van Sepp Kuss Sepp Kuss
  • Afbeelding van Sam Oomen Sam Oomen

Zeeman weet nog niet of Oomen volgend jaar goed genoeg is om met de besten mee te kunnen. "Sam is wel een jongen die wij al heel lang volgen. Hij is een renner die voor ons ook een heel mooie uitdaging is. Het geeft ons heel veel energie", vertelt hij tegen WielerFlits. "We denken dat we aan hem heel veel kunnen toevoegen. Een onderdeel daarvan is om ervoor te zorgen dat hij honderd procent geneest van zijn operatie. Medisch gezien is hij in orde. Maar de ervaring leert wel dat dit soort operaties veel tijd nodig hebben om weer helemaal terug te komen op niveau. Chris Froome is daar ook een goed voorbeeld van."

Zeeman waakt voor verwachtingen. "We gaan eerst lekker aan het werk en samen ontwikkelen. Analyses maken met wat er al goed gaat en waar er nog verbeterpunten zijn. Verder vind ik het vooral heel erg mooi dat hij er is. Het is een heel mooie kerel om mee samen te werken. Hij is echt anders dan anderen. Dat geeft veel energie."

Sepp Kuss

Een andere sterke kracht bergop is Sepp Kuss. De Amerikaan maakte dit jaar in de Dauphiné, Tour en Vuelta grote indruk bergop. Maar kan hij op termijn ook een klassement rijden? Volgens Zeeman is het daar nu nog te vroeg voor. "Je moet verschillende soorten aspecten beheersen", zegt hij over het rijden van een klassement. "Een aantal van die aspecten beheerst Sepp, maar een aantal ook zeker nog niet. Aan dat stuk willen we graag de komende jaren verder met hem werken. Hij heeft nu een extreme meerwaarde in onze ploeg. Dan is het uiteindelijk de uitdaging om te kijken of hij ooit ook zelf een klassement kan rijden, of niet. Op dit moment denk ik niet dat Sepp dat al kan. Maar het is wel een onderdeel waarmee we met hem aan de slag gaan."

Nieuws
  • Cor Vos