Sepp Kuss is ambitieus: 'Hoop op kopmanschap in Catalunya, Baskenland en Vuelta'

Sepp Kuss maakte dit jaar grote indruk bergop, maar dan vooral in dienst van Primoz Roglic. Hij wil volgend jaar voor eigen kans gaan, maar beseft wel dat er dan nog iets moet veranderen.
Sepp Kuss is ambitieus: 'Hoop op kopmanschap in Catalunya, Baskenland en Vuelta'

"Mijn eerste Tour de France was nogal een ervaring", vertelt Kuss aan Ciclismo Inter. "Onderdeel uitmaken van zo'n sterk team en voor de eindzege strijden is iets wat ik nooit ga vergeten. Alle renners en alle teams reden op zo'n hoog niveau tijdens de Tour, dus het was echt gaaf om mee te doen in de bergetappes. Ik had niet verwacht dat ooit te kunnen doen."

In het verleden vertelde Kuss al eens dat hij meer gefocust moet zijn, wil hij ooit een klassement in een grote ronde ambiëren. "Nu ik meer grote rondes heb gedaan, weet ik beter wat je moet verwachten en dat helpt me met m'n focus en zelfvertrouwen. Ik heb m'n plek verdiend in het peloton en kan er op de sleutelmomenten staan." Opvallend is dat Kuss er vooral in het najaar lijkt te staan, iets wat dit jaar natuurlijk goed uitkwam. "Ik denk dat ik inderdaad beter ben in de tweede helft van het seizoen. Het is niet dat ik niet goed train in het voorseizoen, maar ik heb het gevoel dat mijn vorm en motivatie beter worden gedurende het jaar."

"Ik hoop dat ik volgend jaar kopman kan zijn in wedstrijden als de Ronde van Catalonië, Ronde van het Baskenland of de Vuelta", spreekt Kuss zijn ambities uit. "Maar we gaan zien wat de plannen zijn. Hoe dan ook, ik wil gewoon kijken wat mogelijk is in klimkoersen volgend jaar. Ik geef 100% voor het team in wedstrijden als de Tour, maar hoop ook dat ik m'n kansen krijg in andere wedstrijden."

  • Sepp Kuss

Laatste nieuws