Anna van der Breggen krijgt sporthal in geboorteplaats naar zich vernoemd

En dat is met een reden.
anna van der breggen

Regionaal dagblad De Stentor meldt dat de sporthal in Hasselt de naam van Anna van der Breggen zal gaan dragen. Burgemeester Eddy Bilder maakte dat nieuws donderdagavond bekend. Het is natuurlijk niet zomaar dat de sporthal naar Van der Breggen vernoemd wordt; de wereldkampioene werd in het Overijsselse stadje geboren.

Volgens Henk-Jan Overmars, initiatiefnemer van het idee om de sporthal naar Van der Breggen te vernoemen, is de sporthal zelfs belangrijk geweest in de carrière van de tegenwoordig in Zwolle woonachtige renster van Boels-Dolmans. "Ze woonde er toen ze klein was niet ver vandaan en ze heeft weleens gezegd dat de ze op de parkeerplaats van de sporthal haar eerste rondjes fietste."

Van der Breggen laat zelf weten het vernoemen van de sporthal naar haar een mooi gebaar te vinden. Ze is niet de eerste nog actieve wielrenner die zijn of haar naam aan iets verbonden ziet. In Sittard/Geleen is er het Tom Dumoulin Bike Park en in de volksmond heette een viaduct tussen Aduard en de stad Groningen jarenlang de Mollema Bult, omdat Bauke daar vroeger dagelijks overheen fietste op weg naar school - inmiddels is het het viaduct gesloopt, maar zijn er plannen het hele fietspad naar de Groninger te vernoemen.

Laatste nieuws