Specialized introduceert full carbon... loopfietsje

Geen grap! Specialized introduceert vandaag een nieuw type loopfiets, helemaal van carbon. Slechts 2,1 kilo weegt de nieuwe Hotwalk. Marginal gains zijn nu ook voor de allerkleinsten bereikbaar.

Specialized introduceerd full carbon... loopfietsje

Specialized maakt al jaar en dag kinderfietsen en ook loopfietsen voor de allerkleinsten. Zulk soort fietsen zijn doorgaans van aluminium, maar nu hebben ze dus ook een carbon variant en ondanks dat dat aardig over the top is voor een kinderfiets, is het best wel een stoer apparaat.

Want eerlijk is eerlijk, de Hotwalk Carbon ziet er gaaf uit en voor zover aerodynamica een factor is bij kinderen ziet hij er ook snel uit. Het frame is gemaakt van 9r carbon, waar veel racefietsen en mountainbikes van Specialized ook van gemaakt worden. Je verzint het niet, maar de velgen en het stuur zijn ook van carbon. Aan het zadel zit een handvat waarmee je als ouder de fiets eenvoudig op kunt tillen. Er is zelfs aan de handvatten gedacht. Die zijn een forse slag kleiner, zodat kinderhandjes er goed omheen kunnen. Ze hebben overal aan gedacht en dat mag ook wel voor de prijs, want de Hotwalk Carbon kost €999,-. Maar goed, als je van mooie fietsen houdt kun je er maar zo jong mogelijk mee beginnen...

Materiaal
  • Specialized