UAE Emirates gaat hele ploeg vaccineren tegen corona

Bij UAE Team Emirates nemen ze het zekere voor het onzekere. Alle leden van de ploeg worden in januari, wanneer de ploeg op trainingsstage is in Dubai, gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat vertelt ploegbaas Mauro Gianetti in La Gazzetta dello Sport.

UAE Emirates gaat hele ploeg vaccineren tegen corona
  • UAE Team Emirates UAE Team Emirates

Gianetti vertelt dat hij zelf ook al is ingeënt, omdat hij deel uitmaakt van een groep van 30.000 vrijwilligers die het vaccin van Sinopharm, een Chinees bedrijf, testen. Gianetti wil in januari de complete ploeg van UAE Team Emirates, met onder meer Tourwinnaar Tadej Pogacar in de gelederen, laten vaccineren. "Het vaccin is nog niet goedgekeurd", legt hij uit. "Maar ik weet dat er maar heel weinig ontbreekt. Het is de bedoeling dat er in 2021 een miljard doses kunnen worden geproduceerd. In januari willen we de hele ploeg vaccineren."

Niet alleen renners, maar ook stafleden, worden volgens Gianetti gevaccineerd. "Het zal onze relatie met de buitenwereld volledige veranderen. We organiseren in januari een trainingskamp in Abu Dhabi en ons doel is om bij deze gelegenheid iedereen te vaccineren. We hebben het programma al gepland met onze medische staf."

"We zijn klaar om de procedure te starten zodra het vaccin is gevalideerd en goedgekeurd door de certificerende instellingen. In ieder geval zal het vaccin aan niemand worden opgelegd. Het zal een persoonlijke keuze zijn", legt Gianetti uit. Hij vertelt daarbij dat het vaccin bestaat uit twee doses.

Nieuws
  • Cor Vos