Mooi gebaar: bondscoach Davide Cassani biedt mee op spullen Pantani om ze in Italië te houden

Een betrokken bondscoach, fijn om te zien.

davide cassani

Vandaag vindt in Italië een online veiling plaats waarin er op veel memorabilia van Marco Pantani geboden kan worden. Warenhuisketen Mercatone Uno, lange tijd de sponsor van de ploeg van Pantani, ging failliet en dus gaan alle spullen uit het Mercatone Uno-museum onder de hamer.

Onder die spullen zijn onder andere gesigneerde gele en roze truien van Pantani en één van de Bianchi-fietsen waarmee hij die truien veroverde (hier schreven we er al eerder over). In Cesenatico, de geboorteplaats van Het Olifantje, is het idee ontstaan zijn spullen terug te brengen naar dat dorp en onder te brengen in het museum aldaar dat volledig is gewijd aan Marco Pantani.

Toen de Italiaanse bondscoach Davide Cassani, die met Pantani in het peloton koerste, van dat idee hoorde was hij onmiddellijk enthousiast en besloot hij mee te gaan bieden. "Wat van Marco Pantani was, mag en kan niet verloren gaan. Ik kan het niet verdragen dat zijn spullen ver van huis eindigen. Daarom zal ik samen met enkele vrienden gaan bieden op de memorabilia. Het is onze wens om alles terug te brengen naar Cesenatico, in het Pantani-museum. Daar waar het hoort te zijn", laat Cassani weten aan de Italiaanse website SpazioCiclismo.