Bert-Jan Lindeman regelde zelf contact bij nieuwe ploeg: 'Heb alle contacten zelf gedaan'

Bert-Jan Lindeman rijdt volgend jaar voor Qhubeka ASSOS, het team dat nu NTT Pro Cycling heet. De 31-jarige Assenaar ging eigenhandig op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat zijn contract bij Jumbo-Visma niet verlengd werd: "Je moet je niet verkijken op de tijd die je kwijt bent."

Bert-Jan Lindeman regelde zelf contact bij nieuwe ploeg: 'Heb alle contacten zelf gedaan'
  • Bert-Jan Lindeman Bert-Jan Lindeman

"Ik heb alle contacten zelf gedaan en dat is aan de ene kant fijn, omdat je meteen hoort met wie je te maken hebt en wanneer het een 'nee' of 'ja' is", vertelt hij tegen De Telegraaf. "Aan de andere kant is het niet erg als een manager het beste met je voor heeft. Ik blijf het wel raar vinden hoe het met de percentages voor managers geregeld is. Als iemand voor je aan de slag gaat, betekent het niet dat je automatisch voor drie jaar vastligt, maar diegene krijgt wel het geld."

Lindeman nam het heft in eigen handen en benaderde verschillende ploegen. Hij vertelt hoe dat ging. "In eerste instantie gebruik je je netwerk en ga je achter andere mailadressen aan. In die mailtjes vertelde ik wat mijn kwaliteiten zijn, wat ik te bieden heb en vroeg ik of er een mogelijkheid was om te praten", legt Lindeman uit. Uiteindelijk kreeg hij een belletje van Lars Michaelsen, ploegleider bij NTT. De ploeg was op zoek naar een Nederlandse renner. "Hij wist ook hoe ik als renner bezig was en dat gaf vertrouwen. De maandag erop kwam de bevestiging en was het in orde."

Lindeman verwacht zelf dat zijn rol bij zijn nieuwe ploeg dezelfde rol gaat vervullen als bij Jumbo-Visma, als knecht.

Nieuws
  • Cor Vos