Deze 5 World Tour-renners zitten om onverklaarbare redenen nog zonder contract voor 2021

Onze redacteur ging grasduinen in de namen van World Tour-renners die nog geen contract hebben voor 2021 en vond dit de 5 opvallandste namen (waarbij aangetekend dient te worden dat bijvoorbeeld bij INEOS Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart en Michal Kwiatkowski officieel nog niet hebben verlengd, maar dat een langer verblijf wel in de lijn der verwachtingen ligt; die heeft hij net als andere renners waar hardnekkige geruchten over zijn niet meegenomen in zijn lijstje).
bert-jan lindeman

1) Will Barta (CCC)

Waar - met alle respect - CCC-renners als Jonas Koch, Kamil Malecki en Pavel Kochetkov voor volgend seizoen al wel onder dak zijn nu de Poolse sponsor het voor gezien houdt, daar zit het 24-jarige Amerikaanse talent Will Barta nog altijd zonder contract. In de Vuelta won hij bijna de tijdrit; slechts Primoz Roglic was een seconde sneller. Voor zo iemand, die gezien z'n leeftijd nog groeimogelijkheden heeft, moet toch ergens plek zijn?

Ploeg die volgens mij bij Barta past: EF Pro Cycling. Een jonge Amerikaan met bravoure hoort thuis bij Vaughters z'n ploeg.

UPDATE: geloof het of niet, maar een paar uur na het verschijnen van dit artikel kwam het nieuws naar buiten dat Barta inderdaad onderdak heeft gevonden bij EF komend seizoen...

2) Alexey Lutsenko (Astana)

Alexey Lutsenko won een Touretappe en van de Kazach kun je op bijna ieder terrein van op aan, maar dat heeft z'n ploeg Astana er (nog) niet toe bewogen z'n contract te verlengen. Misschien vraagt Lutsenko een salaris dat buitenproportioneel is, maar anders is dit op z'n minst apart.

Ploeg die volgens mij bij Lutsenko past: gewoon verlengen bij Astana. Vino tast maar wat dieper in de buidel; je hebt met Lutsenko tenslotte ook een klassiekerrenner en een etappekaper ineen..

UPDATE: Onze invloed wordt steeds groter, want ook Lutsenko heeft inmiddels verlengd bij Astana..

3) Jonathan Caicedo (EF Pro Cycling)

Caicedo verbaasde vriend en vijand door de afgelopen editie van de Giro de groep der favorieten voor te blijven op de Etna. Die etappezege heeft de Ecuadoriaan voorlopig nog geen contract opgeleverd.

Ploeg die volgens mij bij Caicedo past: Movistar. Na het vertrek van Quintana kunnen de Spanjaarden nog wel een Zuid-Amerikaan gebruiken. Altijd leuk voor Netflix-documentaires...

4) Sander Armee (Lotto-Soudal)

Sander Armee is een van de slachtoffers van de grote schoonmaak bij Lotto-Soudal. De Belgische ploeg verjongt drastisch en daar is de 34-jarige Belg voorlopig de dupe van. Hij hoopt zelf dat Lotto nog over de brug komt en dat zou gezien z'n zeer verdienstelijk Giro ook niet onterecht zijn, maar voor nu is het nog hoogst onzeker of Armee komend seizoen een contract heeft.

Ploeg die volgens mij bij Armee past: Circus-Wanty Gobert. Nieuwe Belgische ploeg op World Tour-niveau, die kunnen er altijd een multi-inzetbare Belg bij gebruiken. Kom op, Hilaire...

5) Bert-Jan Lindeman (Jumbo-Visma)

De Drent won in 2015 op knappe wijze een Vuelta-etappe, maar is toch vooral iemand die in dienst rijdt. Zo bezien is hij een jongere (en oké, ook wel iets mindere) versie van Pieter Weening. De Fries schreef ik in een hartstochtelijk betoog op deze website al richting Alpecin-Fenix, waar ze met drie grote rondes te rijden nog wel een niet-zeuren-lekker-stoempen-coureur kunnen gebruiken. Weening besloot te stoppen, dus dat biedt kansen voor Lindeman..

Ploeg die volgens mij bij Lindeman past: Alpecin-Fenix dus. Lindeman is nooit te beroerd om het vuile werk op te knappen. Kunnen ze prima gebruiken bij de ploeg van Van der Poel.

Laatste nieuws