Boogerd: 'Als renner van Lefevere iets doet, wordt het gebagatelliseerd'

Michael Boogerd vindt dat de eindverantwoordelijkheid voor valpartijen bij de renners zelf ligt. Dat vertelt hij in de talkshow Zesdaagse TV. Hij is ook kritisch op Patrick Lefevere en vindt de schorsing voor Dylan Groenewegen te lang.
Boogerd: 'Als renner van Lefevere iets doet, wordt het gebagatelliseerd'

"Ik denk dat de grootste verandering van de renners zelf moet komen. Je kan op een rechte weg van twintig meter breed rijden. Als ze beginnen te kwakken, dan is het einde verhaal. Je zag het in de Vuelta weer, met Sam Bennett die in volle sprint een renner van Trek begint te kopstoten. Dan zie je weer het tumult ontstaan, met Lefevere die weer boos is. Dan denken we: leren we nou nooit? Eén van zijn beste renners is tegen het asfalt gegaan en ligt er heel lang uit", doelt Boogerd op Fabio Jakobsen. "Nu doet een renner van hem iets en het wordt allemaal gebagatelliseerd."

Boogerd vindt de 9 maanden schorsing die Dylan Groenewegen kreeg behoorlijk overtrokken: "Het is nog nooit gebeurd voor een soortgelijke kwak die is uitgedeeld op de fiets. Ze zullen de gevolgen van die val zeker mee hebben laten wegen. Voor mij had het niet gehoeven, want ik denk dat Groenewegen sowieso behoorlijk gestraft is. Ik denk dat hij nog steeds niet lekker op z’n fiets zit. Er is heel veel over hem heen gekomen en dan moet hij nu nog tot begin mei aan de kant staan."

Laatste nieuws