NOS komt op 27 december met 70 minuten durend kijkje in de keuken bij de Tour van Jumbo-Visma

Heerlijk uitbuiken met een interessante docu op 'Derde Kerstdag'.
tom dumoulin

NOS-verslaggever Kees Jongkind maakte vandaag via Twitter bekend dat hij een documentaire heeft gemaakt over de Tour van Jumbo-Visma. De wielerliefhebbers krijgen in een maar liefst 70 minuten durende special een kijkje achter de schermen bij de succesvolle ploeg van Richard Plugge.

Er gebeurde natuurlijk genoeg rond Jumbo-Visma in de Tour, dus het belooft een spectaculaire film te worden. Eerst is er natuurlijk het succes van de oppermachtige geelzwarte formatie met een uitmuntende Wout van Aert, maar in dit soort docu's zijn de keerzijdes, de momenten dat het wat minder gaat, veel interessanter.

En die waren er helaas ook voor Jumbo-Visma. Hoe gaat de ploeg met Tom Dumoulin, die op de Port de Balès z'n eigen glazen ingooit door te hard op kop te rijden - en hoe was Dumoulin daar zelf onder? Hoe reageert men op het uit de Tour sturen van ploegleider Merijn Zeeman nadat hij een UCI-commissaris de huid vol schold. En tsja..., hoe vergaat het de ploeg na die desastreuze slottijdrit naar Planches des Belles Filles?

We gaan het allemaal zien, zondagmiddag 27 december bij de NOS.

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws